vineri, 5 octombrie 2012

LIniste...

Zilele trecute am avut o conversatie cu o femeie pe care o respect mult.. o femeie foarte inteligenta, cu prestanta si stil.... o femeie in ale carei vorbe m-am increzut mereu..
Si ii spuneam despre noul meu mod defect de a gandi.. de a trai.. de a simti..de fapt ii spuneam despre asa zisa incapacitate a mea de a mai simti ceva frumos pentru cei din jur...
S-a uitat la mine cu ochii blanzi si un suras pe chip si mi-a spus: " Draga mea, tu nu esti asa! uite-te inauntrul sufletului tau si ai sa realizezi ca ceea ce zici tu ca simti sau mai bine zis nu simti acum iti impui cu stoicism.. Tu esti o fire calda, un om caruia ii pasa de cei din jur, o fire sociabila si joviala.. nu ai cum sa fii ca un mort in viata... Unde e raceala aia in interiorul tau care sa te motiveze sa actionezi asa? Unde? Ca debordezi de viata si caldura sufleteasca.. de ce te incapatanezi sa copiezi un model care nu ti se potriveste... e ca si cum ai baga un patrat intr-un cerc... Trezeste-te si realizeaza ca incerci sa te slutesti singura.."
M-am uitat mirata la ea... si parca acele vorbe au actionat ca o palma menita sa ma trezeasca..I'am zis ca nu mai simt bucurie in nimic din ceea ce fac... ca nimic nu imi aduce fericire si ca nimic nu e suficient de bun incat sa imi simt sufletul impacat si linistit...I-am povestit despre cautarile mele neobosite de lucruri, actiuni, oameni care mi-ar putea face sufletul intreg ... si tot ziceam  pana cand m-a oprit din nou...
" Nu mai cauta sa iti umple altii golul din inima pt ca daca tu nu o vei face, nimeni nu va avea capacitatea de a face asta pentru tine... Incepi prin a te bucura de lucruri mici... Un rasarit, un apus frumos... o floare.. un chip drag ... o discutie placuta cu cineva... aminteste-ti doar ce e frumos si uita negativul... atrage doar ce e bun si respinge acele ganduri negre care vin asupra ta asemenea unor pasari de prada...Fa-ti singura viata mai frumoasa prin lucruri mici.. caci daca vei visa la cine stie ce masina sau vila poate vei ramane nefericita o viata intreaga...
Intreaga aceasta teorie de viata o stiam, insa vorbele iesite din gura acestei femei parca au avut alt impact asupra mea...M-au marcat inconstient si spun asta pentru ca dupa ce am plecat de acolo, brusc am inceput sa caut avida lucruri frumoase ..
Parca cineva mi-a tras un val de pe ochi si acum priveam cu mirare o lume noua care se desfasura inaintea mea..Imi place asa si starea asta de bine ma face sa imi doresc mai mult sa caut lucruri mici si frumoase.
Aceasta discutie a fost completata cu inca un crampei rupt dintr-o conversatie cu un alt amic, care ma indemna sa ma bucur de moment si sa iau fiecare sansa care mi se ofera. Acum ceva timp, cand am schimbat modul de viata trecand de la night mode la daily sun :)) , am simtit ca am imbatranit 100 de ani. De aceea a venit si replica de mai sus : take what life offers you and enjoy!
Asa ca intreaga teorie a Dl. F. a fost daramata de oameni intelepti a caror experienta de viata calca in picioare toate frustrarile si carapacele tari de auto-aparare creeate artificial.
Am ajuns la concluzia, dupa ce am studiat si trait pe propria piele cele doua moduri de viata, ca nimic nu poate trece de un scut de bunatate si zambete pe cand in spatele carapacei de inabordabil si fara sentimente, e tare rece si gol.. atat de gol incat singuratatea aia ajunge sa te sufoce chiar si pe tine cel care ai stat la adapostul ei...
Cu un zambet pe fata salut lumea frumoasa de afara! Cu respect.. Ma inclin!